Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Τη Δευτέρα 8/2/2016 και ώρα 7μ.μ. θα πραγματοποιηθεί ανοικτό δημοτικό συμβούλιο για τα θέματα της παιδείας στο χώρο του δημαρχείου, μετά από την πρωτοβουλία της Λαϊκής Επιτροπής Βύρωνα και της αποδοχής του δημάρχου. Θα τεθούν προς συζήτηση τα ζητήματα που αφορούν τη σωστή λειτουργία των σχολείων του δήμου μας άρα και του 8ου δημοτικού σχολείου και είναι ευκαιρία να θέσουμε και εμείς τους προβληματισμούς και τις προτάσεις μας.

Η παρουσία όλων μας είναι ιδιαίτερα σημαντική.

Με την ευκαιρία αυτή θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τις ενέργειες του συλλόγου σχετικά με τα θέματα που θέσαμε στη γενική συνέλευση και τι αποκομίσαμε από αυτές.

Τα προβλήματα που αναδείξαμε ήταν κυρίως το πρόβλημα της καθαριότητας και του τραπεζοκόμου για το ολοήμερο πρόγραμμα, καθώς και η φύλαξη και κάποιες επισκευές του κτηρίου.

Οι ενέργειες που έγιναν είναι οι εξής:

Συντάξαμε σχετική επιστολή (σας έχει σταλεί με e-mail) και την καταθέσαμε στις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου και στον δήμαρχο. Συναντηθήκαμε με τον δήμαρχο και τον ενημερώσαμε δια ζώσης για τα προβλήματα που μας απασχολούν και ζητήσαμε άμεσες λύσεις.

Ως αποτέλεσμα των ενεργειών μας είχαμε την ενίσχυση του βοηθητικού προσωπικού του σχολείου με ένα επιπλέον άτομο (γενικών καθηκόντων) δυο φορές την εβδομάδα (Δευτέρα – Τρίτη) από τις 8πμ. έως τις 4μ.μ. Το άτομο αυτό έχει αναλάβει τη σύτιση στο σχολείο μας και στο νηπιαγωγείο τις μέρες αυτές και βοηθάει στην καθαριότητα.

Για το θέμα της φύλαξης, οι σχολικοί φύλακες παραμένουν σε 2 βάρδιες οπότε έχουμε φύλαξη από το πρωί έως τις 10μ.μ. από Δευτέρα έως και Παρασκευή.

Όπως ήδη γνωρίζετε ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης του σχολείου και έγινε βάψιμο μέσα και έξω (από εθελοντές, γονείς, μέλη του συλλόγου και προσωπικό του δήμου) και οδηγηθήκαμε στην ποιοτική και αισθητική αναβάθμιση του σχολείου. Εκκρεμούν επισκευές μικρής έκτασης (σύμφωνα με την επιστολή του διευθυντή προς της επιτροπή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης π.χ. στέγαστρο στο πίσω μέρος) οι οποίες ως επί το πλείστον έχουν δρομολογηθεί.

Παρόλη την πρόοδο που έχει γίνει στα προβλήματα του σχολείου δεν έχουν δοθεί οριστικές λύσεις. Εκκρεμούν θέματα όπως η ασφαλής πρόσβαση των μαθητών στο σχολείο, η ενισχυτική διδασκαλία, η υποστελέχωση και η καθυστερημένη τοποθέτηση των εκπαιδευτικών κ.ά. (θέματα που αφορούν και το υποργείο παιδείας).

Η παρουσία όλων λοιπόν στο ανοικτό δημοτικό συμβούλιο είναι απαραίτητη για να μπορέσουμε να συζητήσουμε με τη δημοτική αρχή και να διεκδικήσουμε καλύτερες συνθήκες για τα παιδιά μας.