Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 8ου Δημοτικού σχολείου Βύρωνα και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων των Πειραματικών Δημοτικών Μαρασλείου σε συνεργασία με την Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία, την Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Νομού Αττικής, τον Σκακιστικό Όμιλο Παγκρατίου και τον Σκακιστικό-Μορφωτικό-Αθλητικό Όμιλο Καισαριανής, διοργανώνουν το 3ο (Ατομικό) Περιφερειακό Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι Αθηνών.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν την Κυριακή 29 Μαίου 2016 και ώρα 17.30 στο 8ο Δημοτικό Δήμου Βύρωνα

Δηλώσεις συμμετοχής: Η συμμετοχή γίνεται μόνο με φυσική παρουσία στο χώρο των αγώνων από 16:50 εώς 17:20.Όσοι προσέλθουν μετά τις 17.30 θα αγωνιστούν στο 2ο γύρο. Ώρα Έναρξης: 17.30

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Οργανωτική Επιτροπή:

Γκορίτσας Χρήστος  Πρόεδρος Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Νομού Αττικής

Νικολαίδης Γιώργος Πρόεδρος Σκακιστικού Ομίλου Παγκρατίου

Αριστείδης Τζιάβας Διευθυντής 8ου Δημοτικού σχολείου Βύρωνα

Στάσης Βαγγέλης Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων-Κηδεμόνων 8ου Δημοτικού Βύρωνα                                  

Νίκος Παππάς Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων-Κηδεμόνων Πειραματικών Δημοτικών Μαρασλείου

Καπάτος Ορέστης Μέλος Συλλόγου Γονέων-Κηδεμόνων 8ου Δημοτικού Βύρωνα

Γκιάτα Ποζιού Μαρία    Γραμματέας Συλλόγου Γονέων-Κηδεμόνων Πειραματικών Δημοτικών Μαρασλείου

Τζερμιαδιανός Ανδρέας Διεθνής Μαίτρ

Διεύθυνση Αγώνων: Διευθυντής Αγώνων ορίζεται ο κ. Τζερμιαδιανός Ανδρέας

Επικεφαλής Διαιτητής: Επικεφαλής Διαιτητής ορίζεται η Κα Καραλή Τάνια και βοηθός διαιτητής ο Κος Σταυρόπουλος Άρης.

Υπεύθυνος κληρώσεων: Υπεύθυνη κληρώσεων ορίζεται η Κα Καραλή Τάνια.

Χώρος και Ημερομηνία Αγώνων: Οι αγώνες θα διεξαχθούν την Κυριακή 29 Μαίου 2016 και ώρα 17.30 στο 8ο Δημοτικό Δήμου Βύρωνα Αιγιαλείας 33α & Π.Π. Γερμανού & Αλικαρνασσού, (Είσοδος από Αλικαρνασσού). (Από Αττική οδό à Περιφερειακή Υμηττού à Κατεχάκη à Προς Παγκράτι-Βύρωνα)

Δικαίωμα Συμμετοχής: Όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες των Νηπιαγωγείων και Δημοτικών σχολείων από τις περιοχές Βύρωνα, Καισαριανή, Παγκράτι, Κολωνάκι, Νέο Κόσμο, Δάφνη, Ηλιούπολη, Αργυρούπολη και  Ελληνικό. Η οργανωτική επιτροπή έχει το δικαίωμα να προσκαλέσει μαθητές από άλλους δήμους .

Δηλώσεις συμμετοχής: Η συμμετοχή γίνεται μόνο με φυσική παρουσία στο χώρο των αγώνων από 16:50 εώς 17:20.Όσοι προσέλθουν μετά τις 17.30 θα αγωνιστούν στο 2ο γύρο. Ώρα Έναρξης: 17.30

Σύστημα Αγώνων:

Οι μαθητές και μαθήτριες θα αγωνιστούν σε ένα όμιλο για κάθε τάξη, με Ελβετικό Σύστημα πέντε (5) γύρων, ανάλογα με τις συμμετοχές (σε περίπτωση συμμετοχής πολλών μαθητών σε κάποια κατηγορία θα παιχθούν 6 γύροι). Οι αγώνες θα γίνουν στις εξής 6 κατηγορίες: 1η Κατηγορία: Μαθητές,Μαθήτριες Νηπιαγωγείων Α’ Τάξης 2η Κατηγορία:Μαθητές, Μαθήτριες Β’ Τάξης 3η Κατηγορία: Μαθητές, Μαθήτριες Γ’ Τάξης 4η Κατηγορία: Μαθητές, Μαθήτριες Δ’ Τάξης 5η Κατηγορία: Μαθητές,Μαθήτριες Ε’ Τάξης

6η Κατηγορία: Μαθητές και Μαθήτριες ΣΤ’ Τάξης.

Κριτήρια Ισοβαθμίας: Θα ισχύσουν τα εξής κριτήρια κατά σειρά 1.Αποτελέσματα του τουρνουά των ισόβαθμων (εάν έχουν παίξει όλοι μεταξύ τους), 2. Μπούχολτς (βαθμοί αντιπάλων)3. Μπούχολτς median

Χρόνος Σκέψης: Αρχικά δεν θα χρησιμοποιηθούν χρονόμετρα.(Εκτιμώμενος χρόνος 15 λεπτά για κάθε παίκτη ανά παρτίδα).Σε περίπτωση που κάποιες παρτίδες δε θα έχουν τελειώσει μετά από 20′ θα χρησιμοποιείται σκακιστικό χρονόμετρο µε χρόνο σκέψης 5′ για κάθε παίκτη ή κρίση του διαιτητή.

Απονομές – Βραβεύσεις – Έπαθλα

Θα βραβευτούν με κύπελλο οι πρώτοι νικητές, και με μετάλλια οι δεύτεροι-τρίτοι νικητές και το πρώτο κορίτσι κάθε κατηγορίας.

Διάφορα: Επισημαίνεται ότι οι μαθητές θα αγωνιστούν απομονωμένοι από τους συνοδούς τους σε κοινό χώρο για όλες τις κατηγορίες (γυμναστήριο) στον οποίο θα απαγορεύεται η είσοδος κάθε αναρμοδίου.

 

Γενικά: Για κάθε ζήτημα που δεν προβλέπεται από αυτή την Προκήρυξη ή από τους κανονισμούς της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας, αρμόδια είναι η διεύθυνση των αγώνων.

 

Επικοινωνία-Πληροφορίες:

Κος Στάσης Βαγγέλης                   6945236776       6μ.μ- 8μ.μ.

Κα Γκιάτα Ποζιού Μαρία                           2107211965     10π.μ- 12μ.μ., email: maraslion@gmail.com

Κος Ανδρέας Τζερμιαδιανός             email: tzermia@otenet.gr