Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Αναπάντεχα και μέσα στις διακοπές το υπουργείο Παιδείας και ο υπουργός κ. Φίλης ανακοίνωσε την κατάργηση του προγράμματος των σχολείων ΕΑΕΠ που ακολουθεί και το δικό μας σχολείο.

            Το πρόγραμμα αυτό, που λειτουργεί πιλοτικά τα τελευταία 6 χρόνια σε σχολεία (1336 δημοτικά σχολεία σε όλη την Ελλάδα, περίπου το 10%), παρέχει στα παιδιά μας τη δυνατότητα να παρακολουθούν μαθησιακά αντικείμενα από εξειδικευμένους εκπαιδευτικούς και  αναβαθμίζει την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης. Ποιος από εμάς τους γονείς δεν παρακολούθησε όλα αυτά τα χρόνια με χαρά τις θεατρικές παραστάσεις, τα μουσικά δρώμενα, τις γυμναστικές επιδείξεις,  τις πρωτότυπες εφαρμογές στην πληροφορική και τις εικαστικές παρεμβάσεις που τα παιδιά μαζί με τους εκπαιδευτικούς μας παρουσίασαν;
             Όλα αυτά μονομιάς και χωρίς κανένα λόγο το υπουργείο τα καταργεί με  μια πρωτοφανή για τα εκπαιδευτικά χρονικά απόφαση που στηρίζεται στη δικαιολογία της «ισότητας» προς τα κάτω.
            Δηλαδή αντί να φροντίσει το υπουργείο Παιδείας και ο υπουργός κ. Φίλης να παρέχεται η ίδια εκπαίδευση (των ΕΑΕΠ) σε όλους τους μαθητές  αναβαθμίζοντας όλα τα σχολεία, όπως αρχικά ήταν προγραμματισμένο, αποφασίζουν να υποβαθμίζουν και αυτά που έχουν το αναμορφωμένο και επιτυχημένο πρόγραμμα των ΕΑΕΠ.
            Με αυτή την απόφαση οδηγούνται χιλιάδες εκπαιδευτικοί αναίτια στην ανεργία (ενώ το πρόγραμμα είναι χρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ). Μόνο στο σχολείο μας θα μειωθούν κατά 85 οι διδακτικές ώρες ανά εβδομάδα  (θα σχολάνε όλοι 13:15). Επίσης υπάρχει σαφέστατα ένα πισωγύρισμα στο μονόχρωμο και αποτυχημένο  εκπαιδευτικό σύστημα του άγχους, των ατελείωτων διαγωνισμάτων και του ανταγωνισμού.
           Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 8ου δημοτικού σχολείου  τάσσεται ενάντια και  σε αυτή την υποβάθμιση και οπισθοδρόμηση της Δημόσιας Εκπαίδευσης και θα αγωνιστούμε όχι μόνο για την ανατροπή της απόφασης αυτής, αλλά και για την επέκταση του προγράμματος των ΕΑΕΠ σε όλα τα σχολεία της χώρας.
          Στόχος μας πρέπει να είναι η αναβάθμιση της παρεχόμενης παιδείας και όχι η υποβάθμισή της.
Το ΔΣ του Συλλόγου
ΥΣ. Παρακαλείσθε να κοινοποιήσετε την απόφαση αυτή σε όποιον κρίνετε σκόπιμο και να ενημερώσετε όλους τους φίλους σας γονείς.