Ο όρος STEM (Science, Technology, Engineering, Maths)  αναφέρεται σε ένα μοντέλο εκπαίδευσης που συνδέει  Φυσικές Επιστήμες, Τεχνολογία, Μηχανική και Μαθηματικά. Όλοι αυτοί οι κλάδοι ενσωματώνονται σε ένα πρόγραμμα μάθησης επιστημονικών θεμάτων από μικρή ηλικία, με ένα διασκεδαστικό τρόπο.

Οι μικροί μας μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον κόσμο της ρομποτικής και του προγραμματισμού,  «χτίζοντας» με τουβλάκια  Lego WEDO 2.0  τις κατασκευές τους. Έπειτα, σε προγραμματιστικό περιβάλλον με πλακίδια, θα μπορέσουν να «ζωντανέψουν» τις κατασκευές τους, κάνοντας τη μάθηση παιχνίδι.

Stem & programming from 8dimvyron on Vimeo.

Ο προγραμματισμός είναι παντού και είναι καθοριστικός για την κατανόηση ενός υπερσυνδεδεμένου κόσμου. Τα παιδιά μαθαίνοντας τη φιλοσοφία του προγραμματισμού με «παιγνιώδη» τρόπο, κατακτούν την συνθετική και αναλυτική σκέψη. Αναπτύσσονται  ικανότητες μεθοδολογικού χαρακτήρα προκειμένου να είναι σε θέση να επιλύουν απλά προβλήματα σε προγραμματιστικό περιβάλλον, καλλιεργείται η δεξιότητα της  αλγοριθμικής σκέψης (ανάλυση προβλήματος, σχεδίαση αλγορίθμου, δομημένη σκέψη, αυστηρότητα έκφρασης που είναι και εξεταζόμενο μάθημα στο Λύκειο για εισαγωγή στο πανεπιστήμιο σε σχετικές σχολές) και επιδρά θετικά στη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους. Ο προγραμματισμός λοιπόν, εκτός από καθαρά γνωστικό αντικείμενο, αποτελεί και εκπαιδευτικό εργαλείο με σημαντικά οφέλη για τους μαθητές.

Όλα τα παραπάνω φιλοδοξούμε ότι θα κατακτηθούν όχι παίζοντας παιχνίδια, αλλά προγραμματίζοντάς τα. Έμφαση θα δοθεί στα εκπαιδευτικά παιχνίδια, συνδυάζοντας και τη σχολική τους ύλη.

Η δραστηριότητα θα πραγματοποιείται κάθε Τρίτη 6 με 7 για τις τάξεις (Γ και Δ) και 7 με 8 για (Ε και ΣΤ).
Αιτήσεις συμμετοχής προσεχώς!