«Η γραφή είναι δημιουργική έτσι ή αλλιώς»
Μίμης Σουλιώτης

Κάθε παιδί μπορεί να γράψει!

Αρκεί να ανακαλύψει τα ταλέντα του, να αφυπνίσει την φαντασία του, να κουρδίσει το μυαλουδάκι του, να βάλει μπροστά την δημιουργική του περιέργεια, να εκτεθεί στα ερθεθίσματα εκείνα που θα του επιτρέψουν να εκφραστεί , να εμπιστευτεί και να ξεδιπλώσει τον εαυτό του. Μέσα από μια σταδιακή διασικασία, θα απελευθερώσει την φαντασία του ,θα αποκτήσει αυτοεκτίμηση και κριτική σκέψη, θα γίνει δημιουργός και ακροατής  μα πάνω από όλα θα μάθει να μοιράζεται σαν μέλος μιας όμορφης παρέας παιδιών της ηλικίας του, ανακαλύπτοντας τα όριά του και θέτοντας  τους δικούς του προσωπικούς στόχους. Είναι σημαντικό να μεγαλώνουν παιδιά με αυτοπεποίθηση τα οποία έχουν επίγνωση της δύναμης του λόγου και έχοντας ανακαλύψει τρόπους να εκφράζουν τις σκέψεις τους εύστοχα και δημιουργικά.

Στόχος λοιπόν, αυτού του εργαστηρίου για παιδιά 8 έως 11 ετών, είναι να τους προσφερθούν οι αφορμές να εκφραστούν με την τέχνη και την τεχνική της γραφής, να φανερώσουν πάνω σε μια κόλλα χαρτί όσα έχουν φυλαγμένα στην ψυχή και το μυαλό τους. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος θα δημιουργηθεί το κατάλληλο δημιουργικό περιβάλλον για την σωστή γλωσσική του ανάπτυξη, καθώς η δημιουργική γραφή συμβάλλει στην καλλιέργεια δεξιοτήτων που βοηθούν σε αυτήν αλλά και στην προσωπική ανάπτυξη του παιδιού.Τα παιδιά που θα το παρακολουθήσουν θα ασκηθούν σε θέματα τεχνικής γραπτού λόγου, δημιουργικής γραφής και λογοτεχνικής ανάγνωσης.

Με άλλα λόγια, στις συναντήσεις μας θα κάνουν τα όνειρά τους παραμύθι, ποίημα, τραγούδι, θεατρικό διάλογο, παιχνίδι και εικόνα. Τα σύνεργά μας θα είναι η σκέψη, η λέξη και η έμπνευση. Το σίγουρο είναι πως θα γράψουν, θα σβήσουν και τελικά θα καθαρογράψουν πολλές φορές.

Γιατί δημιουργική γραφή σημαίνει πάνω από όλα δημιουργικό σβήσιμο!

Μαρία Μπουράνη

Τα μαθήματα γίνονται κάθε Τετάρτη 17:00 – 18:00