Αγαπητοί γονείς/ κηδεμόνες,

Στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του σχολείου μας, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2021 στον χώρο του κλειστού γυμναστηρίου, με την τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας της υγείας των παρευρισκόμενων, εγκρίθηκε ομόφωνα ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου. Αποφασίστηκε η προκήρυξη εκλογών του Συλλόγου μας και εκλέχθηκαν τα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής.

Ημέρες και ώρες εκλογών

Σάββατο 27 Νοεμβρίου, ώρες 17.00-20.00, και Κυριακή 28 Νοεμβρίου, ώρες 10.00-13.00, στον χώρο του σχολείου. Η εφορευτική επιτροπή επιφυλάσσεται για την τροποποίηση της ημερομηνίας σε περίπτωση που προκύψουν κωλύματα λόγω πανδημίας.

Δικαίωμα ψήφου και υποψηφιότητας έχουν και οι 2 γονείς, ανεξάρτητα από το πόσα παιδιά εκπροσωπούν, με την προϋπόθεση ότι είναι ταμειακά τακτοποιημένοι, δηλαδή έχουν καταβάλει την ετήσια συνδρομή. Υπενθυμίζουμε ότι αυτή ανέρχεται στο ποσό των 10 ευρώ ανά οικογένεια και μπορεί να καταβληθεί και τις ημέρες των εκλογών.

Οι εκλογές που θα διεξαχθούν αφορούν:

 • Την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου (7 μέλη).
 • Την ανάδειξη Ελεγκτικής (ή Εξελεγκτικής) Επιτροπής (3 μέλη). Έργο της είναι ο έλεγχος και η εποπτεία της οικονομικής διαχείρισης του Δ.Σ.
 • Την εκλογή εκπροσώπων στην Ένωση Γονέων – αριθμός που προκύπτει σύμφωνα με τον αριθμό των παιδιών του σχολείου μας που θα εκπροσωπηθούν από τους γονείς που ψηφίζουν.
   

Υποβολή υποψηφιοτήτων

Όποιος γονέας/κηδεμόνας επιθυμεί να θέσει υποψηφιότητα, παρακαλείται να υποβάλει την αίτησή του έως τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου ώρα 21:00, προθεσμία που καθορίζει η εφορευτική επιτροπή, αποκλειστικά με αποστολή e-mail στα παρακάτω mails των μελών της Εφορευτικής Επιτροπής:


με θέμα «Υποβολή υποψηφιότητας» και αναφέροντας :

 • Το πλήρες ονοματεπώνυμο του/της υποψηφίου
 • Τα στοιχεία επικοινωνίας του/της (κινητό & e-mail)
 • Το όργανο για το οποίο επιθυμεί να θέσει υποψηφιότητα (ΔΣ, Ελεγκτική Επιτροπή, Ένωση Γονέων).

Σημειώνεται ότι οι θέσεις μέλος ΔΣ και Ελεγκτικής Επιτροπή είναι ασυμβίβαστες, δηλαδή δεν μπορεί να θέσει υποψηφιότητα ο ίδιος γονέας.

(Θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια απο πλευράς μας να απαντηθούν άμεσα τα e-mails των υποψηφίων, ωστόσο αν δεν λάβετε έγκαιρα e-mail επιβεβαίωσης, παρακαλούμε να επικοινωνείτε τηλεφωνικά στα παραπάνω τηλ. επικ.)
 Σημεία Προσοχής:

 • Κατά την ψηφοφορία θα είναι απαραίτητη η επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας ή άλλου ισοδύναμου εγγράφου πιστοποίησης ταυτότητας.
 • Δεν μπορεί να ψηφίσει κανένας γονιός με επιστολική ψήφο ή με εξουσιοδότηση αντί άλλου γονέα. Κάθε ψήφος είναι προσωπική και γίνεται με ταυτοπροσωπία.
 • Για να θεωρηθούν έγκυρες οι εκλογές του Συλλόγου , αλλά και για να μπορεί ένας Σύλλογος Γονέων να συμμετέχει στα προβλεπόμενα από τον νόμο Όργανα, θα πρέπει στις εκλογές του να έχουν ψηφίσει γονείς που εκπροσωπούν το 1/3 των ανήλικων μαθητών (όχι των γονιών) που έχει δύναμη το σχολείο (στο σχολείο μας φοιτούν 350 μαθητές).
 • Η Εφορευτική Επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα παράτασης των ωρών ή/και ημερών διεξαγωγής των εκλογών, προκειμένου να επιτευχθεί η εγκυρότητα των εκλογών του Συλλόγου. Διαφορετικά οι εκλογές επαναλαμβάνονται υποχρεωτικά μέχρι δύο (2) φορές ακόμη, με τις ίδιες προϋποθέσεις.
 • Κατά την προσέλευσή σας είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας και η εν γένει τήρηση των προβλεπόμενων υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Η συμμετοχή όλων των γονέων/κηδεμόνων στις εκλογές του Συλλόγου είναι απαραίτητη και αναγκαία για να συνεχίσει ο Σύλλογος τις δράσεις του προς όφελος των παιδιών μας.
 

Η Εφορευτική Επιτροπή

Μέλη: Ελευθερία Ευστρατίου , Βλάσης Τσαπαλής, Θοδωρής Τζιάς
Αναπληρωματικά μέλη: Βηθλεέμ Τσιούμα, Ξένια Στασινάκη