Αγαπητοί γονείς των μαθητών του 8ου Δημοτικού Σχολείου,

Λυπούμαστε που η πρόσφατη κακοκαιρία συνετέλεσε στην αποχή των παιδιών μας από την εκπαιδευτική διαδικασία για μία διδακτική εβδομάδα. Ωστόσο, η πρόσβαση στο σχολείο σχεδόν όλες τις ημέρες ήταν από δύσκολη έως αδύνατη, το οποίο σε συνδυασμό με τις μεγάλες δυσκολίες δικτυακής διασύνδεσης, έκαναν την τηλεκπαίδευση αδύνατη. Να σημειώσουμε εδώ πως το σχολείο με κρατική ευθύνη δεν έχει εξοπλιστεί με διαδικτυακή γραμμή και ηλεκτρονικό εξοπλισμό ικανό να φέρει σε πέρας το τεράστιο έργο της τηλεκπαίδευσης. Από κοινού οφείλουμε να διεκδικήσουμε ένα σχολείο που να καλύπτει τις  ανάγκες των παιδιών μας.

Αναγνωρίζουμε και συμπάσχουμε με την αγωνία σας σχετικά με την ασφαλή επάνοδο των παιδιών στο 8οΔημοτικό σχολείο την προσεχή Δευτέρα. Για τον λόγο αυτό επικοινωνήσαμε με τον Διευθυντή του σχολείου, προκειμένου να διερευνήσουμε την παρούσα κατάσταση και να δηλώσουμε διαθέσιμοι για την οποιαδήποτε συνδρομή μας (π.χ. επίσκεψη και εποπτεία στο σχολικό κτίριο). Ενημερωθήκαμε πως οι ηλεκτρολογικές και υδραυλικές εγκαταστάσεις του καυστήρα λειτουργούν κανονικά. Προτείναμε τον άμεσο καθαρισμό του σχολικού προαυλίου και τον έλεγχο της σταθερότητας των στεγάστρων. Ο διευθυντής μας διαβεβαίωσε ότι θα ληφθούν όλα τα μέτρα προκειμένου τα παιδιά να μπουν στο σχολείο με ασφάλεια.

Στην συνάντηση του ΔΣ του Συλλόγου μας την προσεχή Δευτέρα, θα συζητηθούν συλλογικά και διεξοδικά τα ζητήματα που απορρέουν από τη δυσμενή αυτή κατάσταση, καθώς και οι ενέργειες που ως Σύλλογος οφείλουμε να προβούμε, με στόχο την καλύτερη αντιμετώπιση παρόμοιων δυσκολιών στο μέλλον. Σας καλούμε να μοιραστείτε τις ιδέες σας προς αυτήν την κατεύθυνση.

Με τιμή,

ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 8ου Δημοτικού Σχολείου Βύρωνα