Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 8ου Δημοτικού Σχολείου Βύρωνα, σε συνεργασία με την δράση «Άγγιγμα και Όρια», σας προσκαλούν σε μία σειρά τριών εκδηλώσεων που αφορά τις οικογένειες του σχολείου μας. Στόχος των εκδηλώσεων είναι η ενημέρωση σχετικά με την αυτονομία που μπορεί και χρειάζεται να έχει ένα παιδί σε σχέση με το σώμα του και πως μπορούν οι γονείς να φροντίσουν για την αυτοεκτίμηση, τον αυτοσεβασμό αλλά και την αυτοπροστασία του.

Πληροφορίες και κόστος συμμετοχής

Η σειρά εκδηλώσεων αφορά δύο ομιλίες για ενήλικες και ένα βιωματικό σεμινάριο για παιδιά 4-12 ετών. Οι ομιλίες για τους ενήλικες γίνονται διά ζώσης ή διαδικτυακά (zoom) σε δύο κύκλους:

1ος κύκλος: Δίωρη ομιλία (με ανεξάρτητο αριθμό συμμετεχόντων) με θέμα την Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση

2ος κύκλος: Δίωρη ομιλία (με ανεξάρτητο αριθμό συμμετεχόντων) με θέμα το Άγγιγμα – Όρια και Προστασία

Κάθε ομιλία κοστίζει 200 ευρώ ανεξαρτήτως ατόμων και τρόπου υλοποίησης. Το κόστος αυτό το μοιράζονται τα άτομα που θα το παρακολουθήσουν.


Κατόπιν, το βιωματικό σεμινάριο των παιδιών (αφορά μόνο τα παιδιά των γονέων-κηδεμόνων που παρακολούθησαν τα προηγούμενα σεμινάρια) έχει θέμα «Συναισθήματα, Σώμα και Προστασία» και υλοποιείται μόνο δια ζώσης σε ανοικτό χώρο όταν ο καιρός το επιτρέψει. 

Το κόστος του σεμιναρίου των παιδιών είναι 150 ευρώ/15 παιδιά (αν είναι περισσότερα, καθώς και διαφορετικών ηλικιών, χωρίζονται στις κατάλληλες ομάδες).

Σχετικά με την δράση

Το «Άγγιγμα και Όρια» είναι μια δράση εστιασμένη στη Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση, με κύριο και βασικό της σκοπό την προστασία των παιδιών σε σχέση με το σώμα τους. Αποτελείται από μια ομάδα ειδικών, οι οποίοι πραγματοποιούν τις συναντήσεις των τριών κύκλων.

Σύμφωνα με μελέτες, τα κύρια εργαλεία για την προστασία ενός παιδιού από την Σεξουαλική Παρενόχληση/Κακοποίηση είναι:
– Η συναισθηματική σχέση με τον γονέα/τροφό
– Η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση
– Τα όρια που υιοθετούνται μεταξύ των μελών της οικογένειας
Παρακάτω, θα βρείτε υλικό από την ομάδα και τη δράση της:
https://www.youtube.com/watch?v=qZf4MvjeVDk

https://www.youtube.com/watch?v=BCg9-68d3Rg

https://aggigmakaioria.gr/

Εκδήλωση ενδιαφέροντος

Εάν επιθυμείτε να συμμετάσχετε στη σειρά εκδηλώσεων θα πρέπει να μας στείλετε email στο sgoneon8@gmail.com ή προσωπικό μήνυμα στη σελίδα του συλλόγου: facebook.com/parents8/ αναφέροντας τo ονοματεπώνυμό σας. Η έγκαιρη  απόκρισή σας εντός της ερχόμενης εβδομάδας (έως τις 25/2/2022) είναι απαραίτητη για την οργάνωση της δράσης.