Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 8ου Δημοτικού Σχολείου Βύρωνα, σε συνεργασία με τη Φιλοδασική Ένωση Αθηνών διοργανώνει Οικογενειακό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα στο Αισθητικό Δάσος Υμηττού το Σάββατο 19 Μαρτίου 2022.

Η διάρκεια του προγράμματος είναι δύο ώρες (11:00-13.00 ή 16:00-18:00) και μπορούν να συμμετάσχουν 10-20 οικογένειες. Η συμμετοχή προϋποθέτει άνετο και κατάλληλο ντύσιμο, σύμφωνα με τις καιρικές συνθήκες, παπούτσια για περπάτημα στο βουνό, πόσιμο νερό, κολατσιό.

Συνοπτική περιγραφή του προγράμματος

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ενήλικες και παιδιά 4-12 ετών (μικρότερα και μεγαλύτερα αδέρφια ευπρόσδεκτα). 

Οι οικογένειες συγκεντρώνονται στον υπαίθριο χώρο της ΦΙΛΟΔΑΣΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΘΗΝΩΝ πίσω από την Μονή Καισαριανής. 

Μέσω ενός διαδραστικού παιχνιδιού, μικροί και μεγάλοι, μαθαίνουν με απλό και διασκεδαστικό τρόπο για το έργο της Φιλοδασικής και τη δημιουργία του Αισθητικού Δάσους Υμηττού.

Στη συνέχεια οι οικογένειες ξεκινούν για ένα ειδικά σχεδιασμένο «ομαδικό κυνήγι θησαυρού» κατά την διάρκεια του οποίου περιηγούνται στον «Ιστορικό Ελαιώνα»  και το «Βοτανικό Μονοπάτι» όπου «παίζοντας» κι εξερευνώντας, ανακαλύπτουν στοιχεία για το Αισθητικό Δάσος και τους κατοίκους του! 

Μετά τη λήξη του προγράμματος μπορεί να ακολουθήσει ελεύθερο οικογενειακό πικ-νικ στα κατάλληλα διαμορφωμένα πλατώματα, πάνω από τον εκπαιδευτικό χώρο, εάν ο καιρός το επιτρέπει.

Κόστος συμμετοχής και πληροφορίες για το διοργανωτή

Η οικονομική συμμετοχή, με την μορφή δωρεάς, είναι 15 ευρώ ανά οικογένεια και ενισχύει την προσπάθεια της Φιλοδασικής για την διατήρηση και ανάπτυξη των δασών.

Η Φιλοδασική Ένωση Αθηνών είναι μη κερδοσκοπικό σωματείο. Δημιούργησε και διαχειρίζεται το Αισθητικό Δάσος του Υμηττού γύρω από τη Μονή Καισαριανής. Επενδύει μεγάλο μέρος της προσπάθειάς της στο να φέρει παιδιά και ενήλικες κοντά στη φύση, μέσα από τα εκπαιδευτικά προγράμματα που οργανώνει.

www.philodassiki.org

e-mail: contact@philodassiki.org

Διεύθυνση: Ηροδότου 10, 10675 Αθήνα

Τηλ. 2107220866

Δήλωση συμμετοχής

Οι γονείς και κηδεμόνες που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο Οικογενειακό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα θα πρέπει να στείλουν έως την Δευτέρα 14 Μαρτίου 2022 email στο sgoneon8@gmail.com ή μήνυμα στη σελίδα μας στο facebook.com/parents8/ αναφέροντας:

1. Ονοματεπώνυμο

2. Τηλέφωνο επικοινωνίας

3. Αριθμό συμμετεχόντων

4. Επιθυμητή ώρα διεξαγωγής (11:00-13.00 ή 16:00-18:00)