Καλησπέρα σε όλους,

Για όσους δεν με γνωρίζουν, ονομάζομαι Θέμης Τέγος και είμαι ο απερχόμενος Πρόεδρος του συλλόγου Γονέων. Ορμώμενος από την ενασχόλησή μου με τα κοινά, ως Αντιδήμαρχος στο Δήμο Βύρωνα, σκέφτηκα πως θα μπορούσα να συνεισφέρω στο σχολείο αυτό, που τόσο αγαπώ, καθώς πέρασα και ως μαθητής από δω, με κάποιους από δω μέσα και συμμαθητής, από την σκοπιά του γονέα.

Χωρίς να θέλω να περιαυτολογήσω, το αν, ή όχι και το κατά πόσο, προσέφερα, θα το αφήσω στην κρίση σας.

Επιγραμματικά αναφέρω τα πεπραγμένα μας:

 1. Καλωσόρισμα – Δώρα 1ης δημοτικού
 2. Σεμινάριο γονέων για τον σχολικό εκφοβισμό 
 3. Φωτογράφηση όλων των μαθητών, όλων των τάξεων
 4. Πίτες-Δώρα πρωτοχρονιάς 
 5. Σεμινάρια γονέων και βιωματική δράση μαθητών για την προστασία από την σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών 
 6. Δενδροφυτεύσεις και σεμινάριο πυροπροστασίας στις σχολικές τάξεις, με την εθελοντική ομάδα δασοπυρόσβεσης Βύρωνα.
 7. Φωτογράφηση για το λεύκωμα της ΣΤ’ Δημοτικού και δημιουργία video
 8. Γιορτή αποχαιρετισμού των μαθητών της 6ης Δημοτικού
 9. Εικαστική παρέμβαση στον προαύλιο χώρο με αγαπημένα πτηνά φλαμίνγκο
 10. Καλωσόρισμα – Δώρα 1ης δημοτικού
 11. Απογευματινές καλλιτεχνικές και αθλητικές δραστηριότητες

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι η κυρία Αγγελική Λάμπρου ανακηρύχθηκε επίτιμο μέλος του Συλλόγου μας κατόπιν αποδοχής των μελών της γενικής συνέλευσης. Η κυρία Λάμπρου είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος που με αθόρυβη δουλειά, με απόλυτη διαφάνεια, με εξαιρετική συνεργασία, στερώντας την μητέρα των παιδιών της, προσέφερε τα μέγιστα και υπηρέτησε το Σύλλογο για έξι και πλέον χρόνια. 

Συνεχίζοντας λοιπόν θέλω να αναφερθώ στα παρακάτω:

Γίναμε όλοι μάρτυρες της στοχοποίησης μελών του συλλόγου, στην προηγούμενη συνάντησή μας εδώ. Εκτός των άλλων, ένα από τα θέματα που ανέκυψαν, ήταν αυτό περί κλειστών διοικητικών συμβουλίων, όπου δόθηκε εσφαλμένη εντύπωση. Καθ΄ όλη τη διάρκεια της θητείας μας, οι αποφάσεις μας ήταν πάντα σύμφωνες με όσα ορίζονται στο καταστατικό μας ως εξής:

Άρθρο 9  παράγραφος 1: «Η Γενική Συνέλευση είναι το ανώτατο και κυρίαρχο όργανο του συλλόγου. Συνέρχεται τακτικά 1 φορά το χρόνο, το α΄ τρίμηνο της σχολικής χρονιάς……..»και στο 

Άρθρο 12 « Το Δ.Σ συνεδριάζει τακτικά 1 φορά τον μήνα και έκτακτα όποτε κρίνει αναγκαίο να το συγκαλέσει ο Πρόεδρος……………..οι αποφάσεις παίρνονται με απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων…..».

Φυσικά δεν απαγορεύεται η παρουσία οποιουδήποτε μέλους, το όποιο έχει την δυνατότητα να εκφράσει την άποψή του, αλλά οι αποφάσεις αφορούν μόνο τα παρόντα μέλη του Δ.Σ. 

Εν κατακλείδι η λειτουργία του Δ.Σ διέπεται από το παρόν καταστατικό, το όποιο είναι αναρτημένο και στο site του Συλλόγου.

Προσωπικά δεν θα αναφερθώ σε ότι βιώσαμε κατά την διάρκεια της ετήσιας θητείας μας, ούτε σε πρόσωπα και καταστάσεις, αν και ήταν ουκ ολίγα.

Αναλαμβάνω την ευθύνη στον βαθμό που μου αναλογεί- και ενδεχομένως στον μεγαλύτερο- της δυσαρμονίας μεταξύ μελών του ΔΣ του συλλόγου, παρά τις πολλές προσπάθειές μου, για συμπόρευση και ενότητα όλων, κάτω από έναν ιερό σκοπό, το συμφέρον των παιδιών μας και έξω από κάθε άλλο χρωματισμένο παράγοντα, που θα επηρέαζε αρνητικά αυτόν τον στόχο.

Η κριτική είναι αναφαίρετο δικαίωμα όλων και καλοδεχούμενη, διότι σε κρατά σε εγρήγορση και πολλές φορές με τεκμηριωμένα επιχειρήματα μπορεί να σε αφυπνίσει και να σε βοηθήσει να αναθεωρήσεις κάποιες επιλογές σου. 

Όταν ασκείται όμως με επιπόλαιο τρόπο, όταν ο υπερβάλλων ζήλος κάποιων, θολώνει τα όρια της αυτόβουλης δράσης, όταν εξυπηρετούνται πολιτικές σκοπιμότητες, μπορεί να παρεξηγηθεί η πρόθεση και να υπάρξει διαφορετικό αποτέλεσμα από το επιδιωκόμενο, δηλ. πόλωση.

Επιπλέον δεν αρμόζει νομίζω, σε ένα πολύτιμο θεσμικό όργανο, αυτό του συλλόγου γονέων, ο ρόλος του πολέμιου κατά παντός. 

Είναι ολοφάνερο πως κάποιοι θέλουν να μας βάλουν απέναντι, αλλά πρέπει να γνωρίζουν, πως ο φωτεινός φάρος όλων των προσπαθειών μας είναι η αγάπη για τα παιδιά μας και μόνο αυτή.

Κλείνοντας, πιστεύω πως πάνω απ’ όλα είναι ο άνθρωπος και οι αξίες του και όταν εκλείψει ο αλληλοσεβασμός και την θέση του καταλάβει η έπαρση και κάθε είδους σκοπιμότητα, γεννάται απογοήτευση και λύπη, γι’ αυτό και η υποψηφιότητά μου στις επερχόμενες εκλογές μας είναι αίολη.

Τέλος, δεν μου επιτρέπει η συνείδησή μου να συνεχίσω κάτω από τέτοιες συνθήκες και παραιτούμαι.

Ευχαριστώ.

Με εκτίμηση

Θέμης Τεγος

Ο Πρόεδρος