Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του σχολείου μας είναι πλέον μέλος του Εθνικού Μητρώου Αιμοδοτών, μετά από αίτησή μας κατά την προηγούμενη σχολική χρονιά. Αυτό σημαίνει ότι το σχολείο μας μπορεί να γίνει ένα σταθερό και συστηματικό σημείο συλλογής αίματος.

Το ΔΣ του συλλόγου γονέων, σε συνεργασία με τον σύλλογο διδασκόντων του σχολείου μας και το κέντρο Αιμοδοσίας του Ερυθρού Σταυρού, οργάνωσε με πολλή χαρά την 2η αιμοδοσία στο σχολείο μας, την 1η Απριλίου του 2024, απογευματινές ώρες. Συγκεντρώθηκαν 17 φιάλες αίμα από 21 ενήλικες/ γονείς.

Θυμίζουμε πως η δράση αυτή ακολουθεί την πρώτη αιμοδοσία το χώρο του σχολείου μας, στις 27 Οκτωβρίου 2023, 8:30 – 13:00, 6 μήνες πριν, σε μία περίοδο (μετά το καλοκαίρι) που οι ανάγκες για αίμα ήταν αυξημένες. Σε εκείνη την πρώτη προσπάθεια είχαν συγκεντρωθεί 19 φιάλες αίμα, από 21 ενήλικες/ γονείς.

Θα συνεχίσουμε με επόμενες ανάλογες δράσεις, την ερχόμενη σχολική χρονιά. Σας καλούμε και πάλι όλους, νέους και παλαιούς αιμοδότες να συνδράμετε με την ανιδιοτελή προσφορά σας, ώστε να ξεπεράσουμε (κατά πολύ) τον αριθμό των ~20 φιαλών / αιμοδοσία. Επισημαίνουμε πως σε περίπτωση που έχετε στο παρελθόν κριθεί ακατάλληλη/ος για αιμοδοσία, επουδενί σημαίνει ότι αυτό είναι παγιωμένο και ισχύει κάθε στιγμή. Ειδικός γιατρός που βρίσκεται στο χώρο, εξετάζει και καθοδηγεί κάθε φορά τους εθελοντές για το εάν μπορούμε επιτόπου να δώσουμε αίμα, με εκτενές ερωτηματολόγιο και εκτελώντας διαγνωστικές εξετάσεις.

Για να δώσετε αίμα χρειάζεται να:

  • Είστε 18-65 ετών
  • Είστε υγιείς (πλήρως αναρρωμένοι από τυχόν ασθένεια/ αδιαθεσία)
  • Έχετε πάρει ελαφρύ γεύμα πριν την αιμοδοσία
  • Έχετε κοιμηθεί τουλάχιστον 5 ώρες

Υποσημείωση: Οι εθελοντές αιμοδότες δικαιούνται άδεια από την εργασία τους, η διάρκεια της οποίας καθορίζεται από τον εργοδότη. Επίσης, η προσφορά αίματος είναι δυνατόν να γίνει για την ενίσχυση της τράπεζας αίματος, που επιλέγει ο εθελοντής αιμοδότης.

Κάνουμε το βήμα της εθελοντικής αιμοδοσίας! Χαρίζουμε ζωή!